Наставникът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се оплака, че той и тимът му понякога незаслужено търпят сериозни критики. Oт началото на сезона „гражданите“ имат три загуби във всички турнири срещу осем победи.

„Обичам да съм треньор, макар че, когато губим, трябва да търпим по-големи критики дори от утайките в обществото. Нещата са такива. Отнасят се добре с мен, защото понякога печелим. Но когато отстъпим, с мен не се държат добре. Но обичам това, обичам го… И не ми пука“, заяви Гуардиола на днешната си пресконференция.

В събота Ман Сити гостуват на Брайтън, който стартира силно и е четвърти в класирането. Този мач идва след участие на отбора в Шампионската лига, а статистиката показва, че Сити не е побеждавал нито веднъж в последните четири такива случая. Испанецът обаче не смята, че в случая има някаква закономерност.

„Не обръщам никакво внимание дали е преди паузата за националните отбори, дали след нея, дали е преди или след участие в Шампионската лига. Взимам под внимание само как е самият отбор, как са тренирали момчетата, как са се представили в предишните срещи… Само това ме интересува, за да мога да адаптирам тима към предстоящия съперник. Така например следващият ни опонент е по-различен от Брюж, Челси или Ливърпул. Ако ще гледаме статистиката, то в това отношение ние сме №1 за последните четири сезона. Там никой не може да ни бие“, обясни Гуардиола.

При предишната си визита на „чайките“ обаче отборът от “Етихад” загуби с 2:3. Това беше на 18 май.

„Тогава ние вече бяхме шампиони и се подготвяхме за финала в Шампионската лига”, защити се бившият наставник на Барселона.  

Гуардиола коментира уволнението на Стив Брус като мениджър на Нюкасъл.

„Стив Брус е изключителен джентълмен. Винаги се е грижил толкова добре за мен, когато пристигнах от Каталуня. Пожелавам му всичко най-добро и искам да се върне, когато се появи възможност. Любовта към футбола е в кръвта му. Надявам се скоро да го видя“, сподели испанецът.

На днешната пресконференция Гуардиола се появи с фланелка в подкрепа на фена на клуба Гуидо де Пау, който беше пребит в Белгия и се намира в кома.