Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се извини на нападателя на тима Габриел Жезус, след като нареди на бразилеца да отстъпи изпълнението на дузпата в мача с Ливърпул на Риад Марез.

Марез изпрати удара си от бялата точка над вратата на мърсисайдци, а "гражданите" пропуснаха да постигнат ценна победа в битката за титлата, като двубоят завърши 0:0. След срещата Гуардиола призна, че той е наредил на Жезус да отстъпи изпълнението на Марез.

"Жезус искаше да я изпълни. Съжалявам. Решението бе мое. На тренировките всеки ден гледам как Марез изпълнява дузпи и това ми даде увереност. Това ще е добър опит за него, следващия път ще вкара", коментира Пеп.

Междувременно централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че е извършил нарушение срещу Лерой Сане в ситуацията за дузпата, въпреки че неговите съотборници оспорваха решението на Мартин Аткинсън.

"Това беше дузпа и аз го казах на съдията. Не трябваше да правя единоборството, но се радвам, че не получихме гол. Бях много щастлив, че топката не влезе във вратата", сподели холандският футболист. /БГНЕС