Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се изказа изключително ласкаво за колегата си Сам Алардайс и го определи като "футболен гейни" преди гостуването на Уест Бромич от 20-ия кръг на Висшата лига във вторник.

Алардайс бе назначен за мениджър на "дроздовете" през декември на мястото на Славен Билич, само ден след като Уест Бромич стигна до равенство 1:1 при гостуването си именно на Манчестър Сити. Под ръководството на бившия национален селекционер на Англия Уест Бромич записа някои впечатляващи резултати като равенството 1:1 с Ливърпул на "Анфийлд" и победата с 3:2 над Уулвърхямптън на "Молиню". Все още обаче Уест Бромич е на предпоследното място в класирането и на шест точки от спасителния бряг.

"Не е лесно да поведеш отбор по средата на сезона. Срещу Уулвс, Ливърпул и другите отбори обаче той показа, че може да постига резултати", каза Гуардиола.

"Сам Алардайс е футболен гений, защото поема отбори, за които всички вярват, че са обречени и постига резултати с тях. Ако се случи веднъж, два пъти или дори три пъти можем да го отдадем на късмет, но той го прави постоянно", допълни испанският мениджър.

Манчестър Сити е в серия от 10 последователни победи във всички турнири след въпросното равенство с Уест Бромич и се изкачи до второто място в класирането. Тази серия започна с победа с 1:0 над Саутхямптън.

"Сезонът ни беше труден и в момента, когато играхме със Саутхямптън, те бяха в отлична форма. Победихме и това даде начало на серията ни от добри мачове. Бяхме далеч от върха, но сега се приближаваме, тренира по-добре и спим по-добре", допълни Гуардиола.

Успех над Уест Бромич ще изкачи Манчестър Сити на първо място в подреждането поне за 24 часа преди домакинството на Манчестър Юнайтед на Шефилд Юнайтед в сряда.