Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че травмата в коляното на Лерой Сане може да извади германското острие от сметките за шампиона в следващите седем месеца. Сане получи травма през първото полувреме срещу Ливърпул за „Къмюнити шийлд”, а няколко дни по-късно стана ясно, че има скъсани кръстни връзки. Същевременно испанецът довери, че новият капитан на Сити е Давид Силва, след като Венсан Компани напусна „Етихад” през това лято.

„Никога не съм мислил за напускане на Лерой Сане. Винаги съм казвал едно и също – той е наш играч и не ми е казвал, че се маха. Това е причината той да играе през цялата предсезонна подготовка и да е титуляр в мача срещу Ливърпул. Невероятно лоша новина е, че за три сезона имахме трима различни футболисти със скъсани кръстни връзки. Твърде вероятно е да липсва в следващите седем месеца”, започна Пеп.

„Сане е млад играч и се надявам да се възстанови бързо. Намира се в най-добрите ръце за тази ситуация”, акцентира испанецът.

„Всички хора в Сити се опитваме да му помогнем и да се чувства комфортно в тежките моменти. След един, два месеца той ще се чувства сам. Ще направим всичко възможно да не го допускаме това и да бъдем с него”, продължи Пеп Гуардиола.

Хосеп Гуардиола коментира и избраният за капитан Давид Силва, като вицекапитани на отбора ще бъдат Фернандиньо, Кевин Де Брюин и Серхио Агуеро.

„Капитанът на отбора ще е Давид Силва. Той има почти една декада тук в клуба и има уважението от своите съотборници. Не мислиха много да кажат кое е най-доброто за клуба”, коментира Хосеп Гуардиола.