Пеп Гуардиола заяви, че Джеймс Милнър е щял да получи втори жълт картон, ако е носел екипа на Манчестър Сити, вместо този на Ливърпул.

Дербито на седмия кръг от английската Висша лига приключи при равенство 2:2 на „Анфийлд“. Зрелището в дома на мърсисайдци предложи много емоции и страхотни голове, но халфът на „червените“ Милнър, който е бивш играч на Сити, избегна второ официално предупреждение от главния съдия Пол Тиърни за нарушение срещу Бернардо Силва.

Гуардиола побесня покрай тъчлинията от липсата на втори жълт картон за бившия английски национал, като самият той бе официално предупреден от рефера. Запитан относно мнението му за инцидента с Милнър, испанският мениджър на шампионите сподели: „Това е жълт картон. Очевидно е. Това е „Анфийлд“, това е „Олд Трафорд“. В тази ситуация, ако ставаше въпрос за футболист на Сити, той щеше да бъде изгонен на 100%. Това е очевиден втори жълт картон“.

60 снимки

Двата отбора със сигурност ще бъдат сред претендентите за титлата във Висшата лига, като Гуардиола остана доволен от начина, по който тимът реагира и игра след победата над Челси и загубата от Пари Сен Жермен. „Това е резултатът и не можем да го променим. Трудно е на този стадион, срещу тези играчи и този мениджър. Изпитвам огромно възхищение към Юрген Клоп. Всеки път те са невероятно предизвикателство за нас. Трите мача – на „Стамфорд Бридж“, в Париж и сега показват, че сме страхотен отбор. Нормално един отбор е страхотен заради начина, по който губи мачове. Начинът, по който играхме днес и в Париж – окей, не загубихме, равенство е, но е добро и продължаваме напред. Надявам се играчите да се върнат здрави от международната пауза“, допълни той.

Футболистите на „гражданите“ ще се включат сега в националните си отбори, а след това подновяват кампанията си в Премиършип с домакинство на Бърнли на 16 октомври.

Междувременно стана ясно, че Сити са подали оплакване до Ливърпул заради това, че фен на мърсисайдци се е изплюл по щаба на клуба по време на дербито на „Анфийлд“. „Червените“ ще разследват инцидента. „Моят щаб ми го каза, но аз не го видях. Сигурен съм, че Ливърпул ще предприеме мерки срещу този човек. Знам, че те са те по-велики от това поведение“, коментира още Гуардиола.