Калвин Филипс участва само седем пъти във Висшата лига този сезон и не бе титуляр в нито един от тези мачове. Очаква сеПеп  Гуардиола да смени състава си за съботния полуфинал за ФА Къп срещу Шефилд Юнайтед, но той може да не се довери на Филипс за място в титулярните 11, тъй като той призна, че халфът е изпитвал затруднения след преместването си през лятото.

"Калвин все още се нуждае от малко ритъм на къси интервали. Липсва ни най-доброто от Калвин, това е причината той да няма много минути. Въртях много състава за полуфинали през предишните сезони и не беше добре. Имам много съмнения. Разбира се, играчите ще кажат, че искат да играят, но в същото време трябва да сме сигурни че хората са в подходящо състояние", сподели Гуардиола.

"Не можем да се оплакваме. Ако не искате почивка, добре, излезте от състезанията, нямате дълги седмици. Ако го искате, както сме доказали, че го искаме, това е реалността. Приемете го и се борете за това", добави специалистът.

Сити се среща с Шефилд Юнайтед на полуфиналната фаза от ФА Къп в събота, последван от мач срещу Арсенал във Висшата лига в сряда.