Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди в интервю, че най-тежкото предизвикателство в кариерата му като треньор е тазгодишното срещу Ливърпул. Отборът на Пеп води с една точка на този на Юрген Клоп в една от най-вълнуващите надпревари за титлата в Англия, която някога е виждана.

Ако двата отбора спечелят оставащите си мачове до края, Сити ще завърши с 98 точки, докато Ливърпул ще остане с 97. Това пък ще е осмата титла за Гуардиола в неговата кариера като треньор.

Реал Мадрид завършва втори срещу Барселона, воден от Гуардиола в Ла Лига с 96 точки през сезон 2009/10 и 2010/11, след което става шампион със 100 точки през 2011/12. Въпреки това Гуардиола смята, че Ливърпул е неговото „най-велико предизвикателство в историята”.

„В тази лига със сигурност най-трудно ми е срещу Ливърпул. Всяка лига, когато спечелиш, е хубаво, но е винаги трудно, особено в Англия”, сподели Пеп пред Sky Sports. „Трудно е футболистите ни да поддържат това ниво за дълго време, а ние го правим втора поредна година”, продължи той.

Контрактът на Гурадиола с Манчестър Сити е за още два сезона след удължаването му през миналата година, а той вече изгради своята династия на „Етихад Стейдиъм”.

„Чувствам се комфортно тук, имам всичко, тъй като имам невероятни футболисти. Клубът ме подкрепя, а аз го осъзнах, когато не спечелих титлата през първия сезон. Собственикът също ме подкрепя, както и изпълнителният директор и спортният. Моят щаб се чувства комфортно в Сити и имаме всичко нужно, за да работим. Защо трябва да сменям нещо при положение, че всичко е наред?”, запита риторично Пеп.

„Най-големите в спорта, когато се изкъпят сле една победа, вече в банята мислят за следващата. Това е спортът. Хората, които сега идват да ни гледат на „Етихад” не помнят колко добри бяхме през миналия сезон – това е минало. Следващият сезон ще е същото. Когато седя тук, винаги знам какво съм постигнал. Ако не е така, ще се откажа веднага от треньорството. Чики Бергиристайн би ми казал, че трябва да сменя професията, ако разбере това. Големите клубове винаги мислят за следващия, следващия и следващия сезон. Затова е хубаво”, завърши Пеп Гуардиола.