Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че през следващия сезон на „гражданите“ ще им бъде много, много по-трудно да спечелят отново шампионската титла във Висшата лига.

„Със сигурност през следващия сезон няма да ни бъде толкова лесно, както бе през настоящия. Няма начин нещата да се повторят. Това никога няма да се случи отново. Никога. Да победим в 18 поредни мача? Няма начин. Невъзможно е. Съперниците ни ще играят много по-настървено срещу нас и ще искат да ни победят. Аз имам опит в подобни неща. Ние ще играем малко по-отпуснати, защото вече ще сме станали шампиони. Бях четири години в Барселона и знам какво е чувството, когато само побеждаваш. Мислиш си, че всичко става с голяма лекота, но в действителност не е така“, коментира Гуардиола.

„Следващият сезон ще бъде изключително труден за нас. Невъзможно е да повторим резултатите от настоящата кампания“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„Аз съм много щастлив от това, което постигнахме до този момент през сезона. Много съм щастлив. Късметлия съм“, продължи Пеп.

„Невъзможно е да играем по начина, по който го правим, да печелим и да постигаме такива успехи без играчи от топ класа. В днешни дни играчите от топ ниво струват много пари“, каза още Хосеп Гуардиола.

Гуардиола написа история във Висшата лига

Гуардиола: Съжалявам, но титлата е много по-важна от ШЛ