Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се е пошегувал на официална церемония, че трябва да си разменят успехите с мениджъра на Ливърпул от миналата година. Ливърпул, който е актуален европейски шампион, се гони яростно своята 19-а титла и първа такава във Висшата лига, докато Манчестър Сити е обсебен от факта да триумфира в Шампионската лига.

Двамата звездни треньори получиха своите награди от асоциацията на журналистите в Англия в неделната вечер в Манчестър и прекараха известно време, дискутирайки своята голяма репутация.

Въпреки че двата клуба имат яростно съперничество на терена в последните години, двамата мениджъри са в добри отношения, изказвайки възхвалите си един към друг. The Athletic твърди, че Гуардиола се е пошегувал с Клоп, питайки го „дали можем да си разменим трофеите” по време на церемонията.

Двата клуба се целят в големите надпревари през тази година, след като Ливърпул има осем точки преднина пред втория Лестър Сити, а Сити има три победи и едно равенство досега в групите на Шампионската лига. Последната среща между двамата пък видя успех с 3:1 за Ливърпул срещу Сити, а каталунският специалист бе гневен след края на срещата поради някои отсъждания от съдиите.

И двата тима ще играят в Шампионска лига през седмицата, след като Сити посреща Шахтьор Донецк, докато Ливърпул приема Наполи в сряда вечер.