Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се изказа остро срещу натовареността в празничния график на Премиършип. Английският шампионат е най-натовареният в света по време на Коледно-Новогодишните празници. 

Обикновено по това време се играят три или четири кръга в рамките на 10 дни, а всичко приключва с мачовете от третия кръг на ФА Къп, в който се включват абсолютно всички тимове от елита. Според специалиста, това е изцеждащо за футболистите. 

"Разбирам, че това е традиция в Англия, но е ужасно за самите играчи. Но няма как, те трябва да се адаптират. Миналата година паднахме от Ливърпул и няколко часа по-късно трябваше да играем 10 срещу 11 срещу Бърнли. Но това е животът."

"Кажете ми вие дали е добре физически и психически за играчите да се състезават в толкова натоварен график. Не е! И всъщност е истинска катастрофа за тях. Но това е Висшата лига, тя решава кога и как да насрочи мачовете си по празниците."

"Наясно съм, че мога само да споделя мнението си, но то няма да промени нищо. Затова и аз, и момчетата просто трябва да се адаптираме. Времето за възстановяване става все по-малко, но трябва да свикваме", заяви Гуардиола преди последния шампионатен мач от тази натоварена програма с Уотфорд.