Класата и физическите качества на нападателя на Кристъл Палас Уилфрeд Заха са сериозно предизвикателство за Манчестър Сити, обяви мениджърът на отбора Пеп Гуардиола. „Гражданите“ гостуват на Кристър Палас в понеделник в мач от 29-ия кръг на Висшата лига.

„Определено са трудни за побеждаване, особено когато са домакини“, коментира Гуардиола, който каза добри думи за колегата си Патрик Виейра.

„Патрик познава отлично Висшата лига. Той е сред най-добрите играчи в историята на първенството. Познава стадионите, медиите, духа на Висшата лига, което е предимство. Щастлив съм, че се справя добре“, заяви испанският специалист.

Манчестър Сити е лидер във временното класиране във Висшата лига с 69 точки от 28 мача, а вторият Ливърпул е с 63, но и една среща по-малко.

„Не мисля за требъл. Тази тема не присъства в съзнанието ми. Това е реалността. На първо време искаме да победим Кристъл Палас. Работим стъпка по стъпка и се опитваме да повишаваме нивото си“, добави Гуардиола.

Той не пожела да коментира събитията в Челси след санкциите към Роман Абрамович, наложени от британското правителство.

„Позицията на треньора и футболистите на Челси със сигурност не е приятна, но не знам точно какво се случва. Предпочитам да изчакам, защото не искам да кажа нeщо неудобно“, каза кратко Пеп Гуардиола.