Наставникът на английския шампион Манчестър Сити – Пеп Гуардиола даде оценка на работата на бившия си помощник-треньор при „гражданите“ Микел Артета. Испанецът пое Арсенал преди месец и половина на „Емиратс“ и за момента записа три победи, пет равенства и една загуба за девет срещи.

„Знам, че той е невероятно щастлив там. Той върши чудесна работа. Когато погледна някои от мачовете на отбора виждам колко добре се справят и съм наистина щастлив за него“, заяви Гуардиола след загубата от Тотнъм в неделя вечер.

Междувременно бившият играч на Ливърпул Джейми Карагър вярва, че Арсенал само ще се подобрява под ръководството на Артета.

„Мисля, че заслужаваха нещо повече в определени срещи. Не е ясно дали ще влязат в четворката, но със сигурност няма да изпаднат. Истинското предизвикателство ще бъде отново да се върнат в Шампионската лига и да се борят за титлата в Англия. Не мисля, че представянето в мачовете е по-важно от самите резултати. Отборът със сигурност ще се подобри през лятото, когато се намерят по-добри играчи“, сподели Карагър.