Манчестър Сити не е имал идеален старт на сезона в преследването на безпрецедентна четвърта поредна титла във Висшата лига, но мениджърът на тима Пеп Гуардиола, че тимът му е готов да предизвикателството и заради натрупания опит отминалите сезона, съобщи Ройтерс. "Гражданите" са четвърти в класирането с мач по-малко, но отборът спечели само две победи в последните си седем мача. Сити изостава на 5 точки от лидера Ливърпул. Тимът на Гуардиола не е успял и да запази суха мрежа от месец октомври насам.

"Отборите от дъното на класирането правят резултата и печелят точки срещу тимовете от първата половина. През последните няколко сезона това не се случваше често, а сега добрите отбори се борят и страдат във всеки мач", каза Гуардиола на пресконференцията си.

"Не се предаваме, продължаваме напред и следваме мачовете един по един. Свикнали сме да го правим последните сезони, трябва само да запазим спокойствие", каза испанецът. "Висшата лига е дълга, има твърде много неща. В нашия отбор се случват много неща", смята той.

Сити се среща с опашкаря Шефилд Юнайтед в събота, като това е отбор, който са побеждавали във всичките си мачове във Висшата лига. Ерлинг Хланд продължава да е извън игра, редом до Кевин Де Бройне, Жереми Доку и Джон Стоунс. Норвежецът Халанд, който е начело на голмайсторите в първенството с 14 попадения, не е играл от началото на декември и пропусна последните 6 мача на тима във всички турнири.

Сити завършва 2023 година с пет спечелени купи. "Не е лошо. Никак не е лошо, винаги може да е по-добре, но да не сме алчни", каза Гуардиола.

"Когато загубим мач, сме извън играта за титлата, когато спечелим, се връщаме. Това е последният мач за годината, а след това през януари ще е по-спокойно и ще имаме повече време за възстановяване", каза още Пеп Гуардиола.