Въпреки че шампионатният мач между Ливърпул и Манчестър Сити е чак на 9 ноември, мениджърът на „гражданите“ - Пеп Гуардиола вече е наясно на кои свои футболисти няма да може да разчита в сблъсъка с „мърсисайдци“ от 12-я кръг на Висшата лига.

Каталунецът заяви, че шампионите ще са без трайно контузените Родри и Олександър Зинченко. Украйнският полузащитник не е играл от злощастната загуба от Улвърхемптън преди паузата за националните отбори. Той получи травма в коляното на тренировка и впоследствие се подложи на операция в Барселона. Очакванията са да бъде извън строя между 4 и 6 седмици. Така той ще пропусне срещите с Ливърпул, Челси и поне една от Шампионската лига.

Родри от своя страна напусна с травма двубоя срещу Аталанта от Шампионската лига във вторник, след като получи болка в подколянното сухожилие. Клубните лекари са информирали специалиста, че испанецът ще е готов за игра след следващата пауза за националните отбори. Това означава, че той ще е на линия за мача с Челси на 23 ноември.

Добрата новина е, че Джон Стоунс и Николас Отаменди най-сетне са здрави. В тяхно отсъствие Фернандиньо запълваше дупката в центъра на отбраната, след като Аймерик Лапорт е трайно в лазарета.