Манчестър Сити напусна Карабао Къп, след като загуби с 0:2 срещу Саутхемптън, неуспявайки да отправи нито един удар към противниковата врата за първи път от април 2018 г. Гуардиола не беше положителен в оценката си за своя отбор след последния съдийски сигнал и предупреди, че тимът му ще допусне още една загуба в дербито този уикенд срещу Манчестър Юнайтед, ако не покаже различна игра.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

"Най-добрият отбор спечели. Те бяха по-добри. Ние не играхме добре. Имахме лош старт и не се представихме добре. Днес дори не беше близо до това, което сме. Не бяхме подготвени да играем в това състезание стигнем до полуфиналите. Не бяхме готови.

Трябва да си подготвен за всеки един мач, когато играеш за Манчестър Сити, а днес не бяхме. Ако се представим по този начин (в дербито на Манчестър), нямаме шанс. Имам чувството, че днес съставът нямаше значение, представянето се случи. Ние не бяхме тук", сподели Гуардиола.

Манчестър Сити гостува на "Олд Трафорд" в градското дерби в събота от 14:30, а срещата може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2.