Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че не възнамерява да гледа лютото дерби на Висшата лига между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Двубоят е един от най-чаканите през сезона в английския футбол, но това не трогва ни най-малко наставника на „гражданите”.

Специалистът добави, че на този етап тимът му е много далеч от Ливърпул и единствената цел пред него е да осигури на тима място в Топ 4.

„Много сме далеч, никой не може да ги спре. Загубихме точки, допуснахме много голове и не печелим всички мачове. Футболът е игра на резултати. Доволен съм, че продължаваме да атакуваме, но реалностите са други. Ливърпул е спечелил 20 от 21 мача и водят във всички класации по целия свят. За нас е най-добре да се фокусираме върху Уилфред Заха и Кристъл Палас, а след това да мислим за Шефийлф Юнайтед през седмицата”, допълни Гуардиола.

Сити изостава на 14 точки зад Ливърпул във временното класиране. До този момент „червените” нямат загуба в шампионата, а в неделя приемат вечния си враг Юнайтед на „Анфийлд”.