Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че няма как да бъде начело на друг тим в Англия. Испанският специалист спечели титлата на Висшата лига с ,,гражданите“ през изминалия сезон по впечатляващ начин и ще продължи да забавлява феновете на клуба със зрелищен футбол.

,,Статистиките са нещо приятно, но те не означават страст“, започна той за BBC Radio 5 Live. ,,Те не ти дават нищо. По-добре е след 10 години да помня този финал, начина по който сме го изиграли. Титлите са важни, разбира се, защото са ми помогнали да сменя работното си място на няколко пъти и да ръководя различни големи отбори. Но смятам, че ние мениджърите, ние се радваме заедно с играчите си и сме наистина задружни, въпреки всичко. Това е най-важното, да запазим топлата връзка помежду си“, добави той.

,,Аз ще бъда фен на Манчестър Сити до края на живота си. Няма да бъде възможно да ръководя друг отбор в Англия, защото се чувствам обичан тук“. Гуардиола говори и за близостта си с града, особено след злощастния инцидент на концерт на музикалната изпълнителка Ариана Гранде, при който бомба избухна и уби 22 души. Жената на Гуардиола Кристина Сера и дъщерите им Валентина и Мария са присъствали на злощастното събитие.

,,Когато стана терорстичният акт, аз бях у дома“, припомня си Пеп. ,,Жена ми се обади по телефона, но връзката прекъсна. Това, което тя успя да ми предаде, бе че нещо е станало и всички бягат – но връзката прекъсна. Опитахме се да се свържем с нея, отидохме до арената и след 5-6 минути се чухме, като тя потвърди, че всичко е наред и те са извън съоръжението. В края, ние извадихме късмет, за разлика от много други. Такъв е животът – на едни се усмихва, а на други отнема“, завърши философски испанецът.

Манчестър Сити победи при гостуването си Шахтьор Донецк с 3:0, а сега му предстои нова визита, този път на ,,Уембли“ срещу Тотнъм в понеделник вечер.