Пеп Гуардиола призна, че не вярва да има „треньорското дълголетие” на Рой Ходжсън и да ръководи отбори поне до 70-годишна възраст. Мениджърът на Манчестър Сити се изправя срещу този на Кристъл Палас този уикенд в Премиър лийг на 49-ия си рожден ден. Испанецът се радва на феноменален успех по време на 12-годишната си кариера като треньор на Барселона, Байерн Мюнхен и сега в Сити.

Гуардиола сподели на брифинга си, че не вярва, че ще бъде много още години в спорта, като не вярва да работи, колкото го прави Рой Ходжсън. „Дотогава, когато още имам предложения, страстта и се наслаждавам от това, което правя и то радва хората, тогава ще съм добре. Не казвам, че ще се откажа следващата седмица или година, но не мисля, че на тези години на Рой ще бъда мениджър, но кой знае. Мисля, че когато си на тренировка на 72 години, то тогава ти е скучно вкъщи”.

Гуардола, който застана начело на Сити през 2016-а година, и има още една година по своя договор. „Мисля, че най-важното нещо, когато се откажеш, е да правиш нещо друго, което е важно. Когато не става, тогава е проблем. Проблемът е, когато си свършил всичко в живота си и нямаш амбиция и други интереси. Тогава си седиш вкъщи и не правиш нищо. За пример, да пътуваш. Аз имам интереси към други неща, и когато не съм треньор, ги правя. Сега се наслаждавам на работата си и искам да продължа”, каза още Пеп.

Гуардиола също така коментира работата на Ходжсън, начело на тима на „Селхърст Парк”. „Разбира се, че се справя добре. Невероятно е с каква страст ръководи отборите си на тези години, а също така се справя и добре. Не можем да забравим ситуацията, от която пое Палас. Мисля, че бяха с нула точки и всеки очакваше да изпаднат, но добрата му работа попречи това да стане. Винаги е голямо удоволствие за нас да се изправим срещу него. Във всеки мач можеш да биеш или паднеш, а ние имаме много изиграни мачове срещу Палас и сме загубили само един. Готвим се добре и искаме да го спечелим”, акцентира Хосеп Гуардиола.