Домакините изглеждаха на път да продължат серията на шампионите на пети пореден мач без победа, когато Илайджа Адебайо се издигна на задната греда и засече с глава центриране на Андрос Таунсенд. Бернардо Силва и Джак Грийлиш обаче вкараха за "гражданите" между 62-ата и 66-ата минута, правейки обрат за крайния успех.

"Най-важното нещо за промяна на динамиката е да печелите мачове. Това помага много. Понякога не получавахме резултати, когато заслужавахме, но това е положението. Днес беше добър тест за това, че изиграхме наистина, наистина добро първо полувреме срещу този отбор, на този стадион. Направихме го перфектно. Не допускаме много, а създадохме достатъчно положения за гол", коментира Гуардиола.

Сити претърпя поражение с 0:1 като гост на Астън Вила в сряда, след като преди това загуби точки при равенства с Тотнъм, Ливърпул и Челси.  Гуардиола призна, че е бил обезпокоен от перспективата да не успее да спечели пети пореден мач.

"Мислех за това. Но попитах играчите "какво трябва да правим, да се самосъжаляваме?" Не е нужно да се самосъжаляваме. Това е футболът, това е животът, случва се. Какво ще правим? Да се оплакваме, че нямаме късмет? Нападатели, бъдете по-агресивни, вкарвайте голове момчета. Защитавайте се по-добре и бъдете позитивни. Трябва да помним на себе си какъв отбор сме. Големи герои, големи отбори, като този. Те се определят именно в трудни ситуации", добави мениджърът.

Гуардиола потвърди, че голмайсторът Ерлинг Халанд, който пропусна мача поради контузия, вероятно няма да играе и срещу Цървена звезда в Белград от Шампионската лига и срещу Кристъл Палас следващия уикенд. Крилото Жереми Доку също не беше в състава срещу Лутън.

"Ден след ден и седмица след седмица ще следим как Халанд се чувства. Доку има мускулна травма, това не е голям проблем", разкри още испанецът.