Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола открито призна, че не му пука особено за "Карабао Къп". Тимът му отпадна още в третия кръг на надпреварата след загуба с 0:1 от Нюкасъл. В този двубой той пусна доста от резервите си, като най-силно впечатление направи отсъствието на голмайстора Ерлинг Халанд, който така и не се появи в игра, въпреки негативния развой на мача.

"Смятам, че Кайл бе изиграл много минути, Ерлинг бе изиграл много минути, имаме много мачове пред нас, така че трябваше да ги съхраня. Може би в последните 10-15 минути можех да пусна Халанд, но реших да не го правя. Откакто съм тук, отборът бележи много голове. Статистиката показва, че имаме голове от нападателите, от крилата и от халфовете. Нюкасъл е силен отбор и действа много стабилно в защита. Не бе лесно да ги пробием. Проблемът бе, че липсваше последният пас, последното действие преди гола, което искам да виждам", заяви Гуардиола.

"Реших да пусна подобен състав, защото така правя винаги в "Карабао Къп" още от първия ми ден тук. В този турнир играят футболистите, които не могат да играят редовно. Ако продължим напред, добре. Когато стигнем до 1/2-финал, тогава може да помисля и да пусна титулярите. Но на толкова ранен етап не искам да хабим излишна енергия. За съжаление имаме доста контузии, така че някои играчи не успяха да играят. Днес бе денят за изява на футболистите, които играят по-рядко. За съжаление се наложи да пусна Ману Аканджи, който трябваше да получи почивка, но нямах друг избор", допълни испанецът.