Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не гледа на сблъсъка с Арсенал в неделя като на шанс да постави ранен маркер в битката за титлата. Шампионите имат шанса да запишат преднина от пет точки пред „артилеристите“, техните най-близки съперници през последните два сезона, с победа в срещата им от Висшата лига на стадион „Етихад“.

И все пак Гуардиола смята, че е твърде рано да се правят дългосрочни заключения от играта и е по-загрижен за определянето на тона за кампанията на Сити.

Гуардиола каза: „В ранен етап от сезона това не е нищо повече от настроението за следващите мачове. По отношение на класирането не е много важно. Ще бъде важно, когато отидем в Лондон през втората част на сезона.

Толкова е важно, но от гледна точка на победа или загуба във Висшата лига не е. След пет мача това никога не е важно. Но ако не мислим, че Арсенал, с качеството, което притежава, е важен, ще сгрешим“.

Сити удържа отбора на Микел Артета, за да спечели титлата само с две точки, след като надпреварата стигна до последния мач миналия сезон.

И все пак Гуардиола дори не планира да спомене влиянието, което една потенциална победа би имала върху таблицата на лигата върху неговите играчи.

„Защо да им казвам, когато те знаят? Те виждат таблицата, знаят я. Това не е мотивация да спечелиш пет точки след пет мача. Просто направете добра игра, направете каквото трябва“, заяви още Гуардиола.

Сити започна последната си защита на титлата с четири победи от четири, докато Арсенал събра 10 точки.

Гуардиола чака късен фитнес тест на Кевин Де Бройне, след като белгийският плеймейкър беше принуден да напусне на полувремето на мача от Шампионската лига срещу Интер Милано в сряда поради мускулен проблем.

БТА