Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, даде пресконференция преди съботното гостуване на „гражданите“ на Кристъл Палас във Висшата лига. Испанецът увери, че тимът му е напълно концентриран върху предстоящия двубой.

Нападателят Ерлинг Халанд, който е начело в реализаторската класация във Висшата лига с 18 гола, както и плеймейкърът Кевин де Бройне останаха извън състава на "гражданите" при домакинската победа с 4:1 над Астън Вила в сряда, а Пеп Гуардиола каза, че все още не е решил дали да ги върне сред титулярите за мача с Кристъл Палас.

„Едерсон е много по-добре. Може би ще бъде в списъка.  Нейтън (Аке) и Кайл (Уокър) са аут. Все още не знам дали Халанд и Де Бройне ще се завърнат сред титулярите. Играем в 12:30 на обяд и само преди два дни имахме мач, ще трябва да помисля“.

Испанецът продължи с коментар за представянето на Фил Фоудън: „Той може да играе на много позиции. Но разбира се, че ще вкара повече голове, когато е близо до наказателното поле, а когато играеш на централна позиция, имаш повече шансове. Това е съвсем очевидно“.

„Мачовете с Кристъл Палас винаги са били трудни. Оливер Гласнер върши наистина добра работа. Качеството е налице с Езе, Аю и Матета и останалите играчи. Те са силни в защитен план. Физическата подготовка винаги е налице. “Селхърст Парк” винаги е труден, знаем това”, каза Гуардиола за съперника.

„Надявам се Ливърпул и Арсенал да губят точки, но това не решава проблема ни, ако не сме си свършили работата. Трябва да спечелим осемте мача, които ни остават, и да чакаме. Това, което трябва да направим, е да спечелим нашите мачове. Ние контролираме съдбата си само в нашите мачове. Това е всичко“.

Специалистът отново коментира и натоварения график на тима: „Свикнали сме с това. Последните години, много години се случваха по този начин. Мач в един момент. Не се отказвайте. Спечелете следващия мач. Свикнали сме да играем на всеки три мача на седмица в продължение на месеци, месеци и месеци. Играчите знаят това, през повечето време се справят с това, което трябва да направят“.

И“граем в 12:30 часа, това е перфектно - повече време до следващия мач в Мадрид, за да се възстановим. Ако играехме в 20:00 часа, повече време да се възстановим за Палас. Така че се адаптираме. В събота играем срещу Челси за ФА Къп. Не е честно, но добре, ще го направим“, каза още Гуардиола.