Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отказа да отговори на коментарите на защитника на Ливърпул Трент Александър-Арнолд преди неделния сблъсък на топ отборите в таблицата, че трофеите означават повече за мърсисайдския отбор, отколкото за Сити.

„Пожелавам му бързо възстановяване и да може да се върне на терена възможно най-скоро“, каза Гуардиола два пъти, попитан за коментара на контузения играч. Победителят в неделя на "Анфийлд" ще се изкачи начело в класирането на Висшата лига, въпреки че равенството би оставило вратата отворена за Арсенал да продължи напред в битката за титлата.

Клоп за Сити: Този мач да реши титлата? Рано е да се каже 

Лидерът в лигата Ливърпул с 63 точки е с една пред Сити и би се радвал да попречи на отбора на Гуардиола да защити титлата си. Арсенал, който приема Брентфорд в събота, е трети с 61. В интервю за FourFourTwo, публикувано тази седмица, Александър-Арнолд разпали огъня на съперничеството, като каза, че „печеленето на трофеи означава повече“ за Ливърпул и техните фенове поради по-големите финансови ресурси на Сити.

Въпреки това, нападателят на Сити Ерлинг Халанд отвърна на изстрела, казвайки пред Sky Sports: „Бях тук една година и спечелих требъл (като победители в лигата, Купата на Англия и Шампионската лига) и беше доста приятно чувство, не мисля, че той знае точно това усещане". Вицекапитанът на Сити Рубен Диас също се намеси: "Спечелихме много в този клуб, особено миналата година с требъл. Мисля, че е доста сигурно между нас, между нашите фенове, колко много означава това за всички нас", каза той пред BBC Radio.

Сити спечели пет от последните шест титли във Висшата лига, побеждавайки Ливърпул с една точка през две от тези години. Ливърпул спечели лигата през сезон 2019-20, първата им титла от 30 години. Гуардиола и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който напуска клуба след края на сезона, се изправят за 30-и път в неделя, но испанецът не вярва, че ще е последният.

„Не мисля така“, каза Гуардиола. "Можем да играем във ФА Къп и бъдещето... никой не знае. Той е млад, аз съм млад, така че не знам."

Гуардиола каза, че очаква с нетърпение това, което със сигурност ще бъде горещ сблъсък на стадион „Анфийлд“. „Винаги е било удоволствие и ще бъде същото в неделя, така че не можем да направим нищо по-добро от това да се опитаме да спечелим мача“, добави той. Мениджърът заобиколи въпросите за възстановяването на Джак Грийлиш, Джереми Доку и Матеуш Нунеш, като каза, че състоянието им ще стане по-ясно, когато отборът тренира в събота.