Манчестър Сити си осигури място в последните четири на Шампионската лига този сезон и ще се бори с Шефилд Юнайтед за място на финала за ФА Къп в събота. Надеждите на "гражданите" са да запазят титлата във Висшата лига особено след като лидерът Арсенал завърши наравно със Саутхемптън. Тогава Сити може да бъде първият отбор, който постига требъл в Англия и Европа, след като Манчестър Юнайтед го направи през 1999 г., но Пеп Гуардиола е песимист за шансовете на тима да го направи.

"Ще говоря с вас за требъл, след като спечелим Купата на Англия и Висшата лига. Преди финала на Шампионската лига ще започнем да говорим за това. Виж колко далече е. Ние сме далеч, далеч. Колко пъти в тази невероятна страна е правен требъл? Колко години? Колко отбора? Един е. Веднъж. Нашите съседи са го правили преди колко години? Най-доброто нещо е да се съсредоточим върху това дали имаме достатъчно свежи крака за утре, за да се състезаваме срещу Шефилд Юнайтед. Вълнувам ли се от требъла? Изобщо не", сподели Гуардиола.

"Трябва да видя и ще говоря. След мача в Мюнхен играчите не можаха наистина да празнуват в съблекалнята, защото бяха изтощени. Ротирах много в предишните сезони (на полуфинали) и не беше добре. Имам много съмнения относно състава. Трябва да видя тренировките в петък и да говоря с много от тях и да видя какво е моето чувство", добави наставникът на Сити.

Сити изостава с пет точки от Арсенал във Висшата лига, но има два мача по-малко и се изправя срещу "артилеристите" в сряда. "Гражданите" също така ще се изправят срещу Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига.