Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се възхити от играчите си след победата с 1:0 при визитата на Бърнли. Успехът прати „гражданите” на върха в класирането с 92 точки, една повече от преследвача Ливърпул, като двата отбора имат по два мача за изиграване в Премиър лийг. Испанският наставник обвини терена в слабата игра на „гражданите” през първата част, споделяйки, че покритието е било „много сухо”. През втората част обаче те са били наясно, че ще отбележат гол, както и стана в крайна сметка. Гуардиола също така потвърди, че е имало чиста дузпа за неговия отбор.

„Не допуснахме да отправят точен удар или корнер. Много умно изиграхме мача. Първата част теренът бе много сух и това ни попречи да играем добре. През второто обаче знаехме, че ще отбележим гол”, започна Пеп.

„Контролирахме добре развоя, а имахме шанс да вкараме ив тори гол. В последните минути всичко можеше да стане, тъй като е винаги сложно, когато не можем да затвориш мача. През първото полувреме не създадохме много, но знаем, че тези мачове трябва да играеш със самочувствие. 92 точки е невероятно, а всичко е в нашите ръце, ако спечелим следващите два мача, като стартираме първо срещу Лестър Сити”, акцентира Гуардиола.

„Срещу Бърнли не ни дадоха и дузпа. Щастлив съм много от победата и се надявам да заминем за Брайтън с шанс да станем шампиони”, завърши Хосеп Гуардиола.