Джак Грийлиш е постоянно под прожекторите "Етихад", откакто счупи британския трансферен рекорд при преминаването си от Астън Вила за 100 милиона паунда през 2021 г. Той наистина стана носител на титлата във Висшата лига в своя дебют кампания със Сити, но регистрира само шест гола и четири асистенции, което предизвика известни критики. Напоследък обаче впечатлява, най-вече с важен удар, отбелязан при победата с 3:1 над Арсенал на "Емирейтс", и се смята, че Грийлиш е върнал увереността си. Пеп Гуардиола обаче иска повече от своя футболист.

"Очевидно той играе много добре. Говоря с него за взимането на решения... качеството винаги е било налице, но неговият ангажимент да поема риск във важни решения точно сега прави разликата. Той трябва да продължи", сподели Гуардиола.

Мениджърът на Манчестър Сити също така се надява, че Кевин Де Бройне, който отбеляза първия гол за Сити срещу Арсенал, се е върнал към най-добрата си форма, като "гражданите" са в добра позиция да атакуват титлата. Гуардиола добави за белгийския полузащитник: "Наистина добре, това е като Джак, като всички. Много се радвам за всичко. Но аз искам повече. Имам чувството, че Кевин и Джак могат повече и могат да го направят. Направиха фантастичен гол, но знам изискванията, които имаме пред себе си, силна конкуренция и имаме нужда играчите да имат чувството, че могат да се справят по-добре".

Сити се придвижи до върха на таблицата с победа над Арсенал и ще се стреми да затвърди това положение, тъй като "гражданите" водят само по голова разлика в момента, преди да предприемат пътуване до Нотингам Форест в събота.