Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази мнение, че и неговите „граждани“, и Ливърпул заслужават да спечелят титлата във Висшата лига.

Манчестърци и мърсисайдци водят здрава битка за първото място. Сити надви Манчестър Юнайтед с 2:0 като гост в отложен мач от 31-ия кръг на шампионата и така излезе на точка пред „червените“. До края на надпреварата остават 3 кръга.

Хосеп Гуардиола

източник: Gulliver/Getty Images

„И ние, и Ливърпул заслужаваме титлата. Но само един може да спечели. На загубилия не може да се каже нищо, защото и двата състава даваме всичко от себе си. Нормално, победи като тази над Юнайтед ни носят наслада, но трябва да сме здраво стъпили на земята“, каза Гуардиола.

„Срещу Юнайтед загубихме някои топки в средата на терена, а това разкри възможност за тях да атакуват. Като цяло стояхме много добре второто полувреме, за да спечелим мача. За наш късмет бяхме много доброи вторите 45 минути“, продължи испанецът.

„С влизането на Сане на мястото на Фернандиньо повишихме динамиката. Това е нашето ниво. Ливърпул ни преследва. Стореното от нас е невероятно, а сега всичко е в наши ръце“, допълни Гуардиола.