Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, потвърди, че Ерлинг Халанд е на „прав път“ за завръщането от контузията си, но няма да вземе участие в петъчния дуел с Тотнъм Хотспър за ФА Къп. Испанецът призна, че този мач идва твърде рано за него.

Халанд не е играл от декември за „гражданите“ и пропусна осем мача за отбора си, след като има контузия в кост в крака си. 23-годишният норвежец се завърна към тренировките в Абу Даби през миналата седмица, но се нуждае от още време, за да се възстанови.

Говорейки на брифинг в четвъртък преди дуела с лондончани, Гуардиола каза: „Той е на прав път да се върне, но със сигурност това няма да се случи с Тотнъм. Проведе няколко тренировки, но трябва още време“, призна Гуардиола.

Гуардиола призна, че Мануел Аканджи е аут за още време поради травма в коляното, докато Джон Стоунс и Едерсон Мораес са готови да се върнат след контузии в колената и глезените. „Аканджи е аут, а Джон се връща. Той ще бъде в отбора, а Едерсон е окей“.

В Сити може да са доволни и екстра, тъй като в групата на отбора ще попаднат и Кевин Де Бройне и Жереми Доку, които лекуваха контузии.

„Истината е, че трябва да вкарваме голове, за да продължаваме в мачовете от елиминационна фаза какъвто е този с Тотнъм. Те са много добър отбор и също ще имат шансове. Ако не вкараме, ще губим“, потвърди Гуардиола.