Илкай Гюндоган, който беше първото попълнение в ерата на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити през 2016 г., може да напусне клуба през лятото след изтичането на договора му. На фона на слуховете, че той се отдалечава от клуба, Пеп уардиола засипа с похвали играча, като заяви, че германският полузащитник е играч от "най-висока класа" и един от най-добрите, които някога е тренирал, след като отбеляза и двата гола при победата с 2:1 на Манчестър Сити над Лийдс Юнайтед в събота.

"Спомням си един сезон, когато спечелихме втората Висша лига, когато Фернандиньо беше контузен за дълго време и той играеше като полузащитник в мачове като срещу Бърнли като гост с дългите топки, вторите топки и… уау… той игра невероятно. Казах, че имах чувството, че без него не бихме могли да спечелим Висшата лига", сподели Гуардиола.

"Той е толкова интелигентен, толкова умен и състезателен. Под напрежение той се справя без проблем. Той е един от най-добрите играчи, които съм тренирал в кариерата си по отношение на цялото качество, което има. Той е от най-висока класа", допълни испанският специалист.

Остава да видим дали Гюндоган ще приеме нова сделка, която Манчестър Сити е готов да му предложи или ще се премести в Барселона като свободен агент, който е проявил интерес към подписването на играча. Халфът вероятно ще вземе решение за бъдещето си през следващите няколко седмици.