"Да мисля, че ще спечелим всичко, е фантазия", заяви мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола преди двубоя от ФА Къп срещу Бърнли.

"В първия ми сезон отпаднахме на 12-финалите за Купата, а преди година от Уигън на 1/8-финалите. Имам голям респект към Бърнли", каза той.

"Не подготвям отбора да бъде по-добър през февруари отколкото през февруари. Никой не ни гарантира, че през март ще бъдем толкова добри както сега. Винаги искаме да се подобряваме, въпреки положителните резултати. Никога обаче не трябва да губим фокус от основната си идея", допълни каталунецът.

"Фантазия е да мисля, че можем да вземем всички титли, за които участваме", заяви също той.

В момента Манчестър Сити е втори (56 т.) на 4 точки зад лидера Ливърпул в класирането на Висшата лига.

Гуардиола говори и за уволнението на Тиери Анри от треньорския пост в Монако: "Не го разбирам, но това не влиза в моите компетенции. Това е решение на клуба. Той е прекрасен човек - вижда ми се пресилено и лошо решение", завърши Гуардиола.

Двамата работиха в Барселона между 2008 и 2010 г., когато спечелиха Шампионската лига  (2009), една Суперкупа на Европа (2009), Световно клубно първенство (2009), две титли в Ла Лига (2009, 2010), една Купа на Kраля (2009) и една Суперкупа на Испания (2009).