Пеп Гуардиола отправи ясно предупреждение към своите играчи преди дербито на Манчестър в сряда. Испанският специалист заяви, че една грешна стъпка може да коства на неговия отбор титлата в Англия, тъй като формата на Ливърпул идва в "перфектния момент".

Дори и при провал в битката обаче Гуардиола уверява, че ще остане "влюбен" в своя отбор.

"Ливърпул има дълъг състав, формата им идва в перфектния момент. Щастлив съм. Един сантиметър, това е всичко и сме аут. Но, съжалявам, но няма да съдя моя отбор за този сантиметър. Може, но аз няма да го направя, защото виждам всеки ден какво правят през последните два сезона."

"Моят отбор няма нужда да ми показва характер, но в последните два сезона ми го показва на всеки три дни. Обичам моя отбор."

Въпреки че "гражданите" отпаднаха от Шампионска лига след невероятната драма с Тотнъм и недостатъчната победа с 4:3, Гуардиола описа този мач, както и този срещу същия съперник в събота като най-доброто му преживяване като мениджър на Сити.

"Най-добрите две вечери, които изживях откакто съм мениджър на Манчестър Сити са тези в сряда и събота. Оценявам ги много, защото без техните усилия щеше да е по-трудно да спечелим."