Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола определи предстоящия мач с Арсенал като важен, но не решителен. „Гражданите“ изостават с пет точки от „топчиите“, но имат два мача по-малко от тях и домакинско предимство, когато двата отбора се срещнат на „Етихад“,

„След първите 19 мача във Висшата лига, при начина, по който Арсенал започна, е трудно да си представя, че сме в тази позиция сега. Сега осъзнаваме за какво се борим. Имахме много месеци, за да пристигнем в тази част в Лигата, за да държим шанса в свои ръце. Разбира се, те също държат съдбата в свои ръце, защото ако спечелят, зависи от тях. Но ако ние спечелим, определено съдбата ще бъде в наши ръце“, сподели Пеп на пресконференция преди големия сблъсък в сряда вечерта.

Подобно на колегата си начело на Арсенал Микел Артета, Гуардиола изрази мнение, че мачът между двата топ отбора в подреждането няма да бъде с решителен характер. „Мачът е много, много важен, защото можем да спечелим точки, а най-големият ни съперник този сезон може да загуби такива. Важен е, но не решителен, защото има много трудни мачове и за двата отбора. Остават ни още двубои, но не можем да пренебрегнем важността на този“, сподели наставникът на Манчестър Сити.