Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола подчерта каква ще бъде голямата му амбиция през следващия сезон, а именно - успешна защита на шампионската титла във Висшата лига за 2017/2018.

Испанецът изтъкна, че триумфът му с "гражданите" е нещо специално, защото Англия е много по-трудно първенство от всички останали.

„Защо титлата е специална ли? Защото това е Висшата лига. Англия е специална. Много е тежко, днес го видяхме. Сега най-сетне си казахме: направихме го.”

„Разбира се, че не знаеш дали ще спечелиш. Никой не може да каже. Ние не се съмнявахме в това, което трябваше да се направи и опитвахме да го сторим. Другите се опитваха да ни бъдат конкуренция. Дали печелиш или губиш, винаги трябва да опитваш това, в което вярваш. В началото на сезона вярвахме, че ще опитаме да спечелим, но не знаехме дали ще успеем.”

„В кариерата ми на играч също бе така – печелех титли. Мисля обаче, че тук е по-трудно, особено да го направиш с Манчестър Сити. Най-важното е да се подготвим добре, а сетне ще видим какво ниво ще покажем.”

„Виждате какво се случва сега. Отборът, който спечели титлата миналия сезон (Челси – б.р.), може дори да не се класира за шампионската лига. Да спечелиш две поредни титли в тази лига е много трудно, но ние приемаме това предизвикателство.”

„Инвестирахме много, дойдоха много играчи. Тимът се подмлади – средната възраст е 25 години. Новите момчета донесоха нова енергия. Стилът беше почти идентичен с миналогодишния. Разликата дойде от човечността и качествата на новите момчета. Момчетата приемат всички наши решения, а когато това се случва, животът е доста по-лесен.”