Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, напълно заслужено похвали крилото Жереми Доку след успеха с 6:1 над Борнемут. Белгиецът имаше ключова роля в мача, като отбеляза първия и асистира за още четири от головете на своя тим. Според Пеп, той е приятна изненада за всички с чудесното си представяне от началото на сезона.

„Това не беше първия му страхотен мач този сезон. Всички мачове, в които е играл тук, са били фантастични. Той изненада всички ни. Жереми е страхотен футболист. Той прави всичко както трябва. Има страхотни качества в близост до наказателното поле. В днешно време е трудно да намерите футболист, който да дриблира по подобен начин в малки пространства. Той е един от най-бързите играчи на пет метра. Невероятно е как той може да промени ритъма за пет метра, но когато не е в състояние да дриблира, той е способен да взема добри решения и съм впечатлен от това. Ето защо той е велик футболист. Мисля, че той е щастлив и се надявам, че може да бъде тук много, много години“, заяви Гуардиола.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

Лошата новина за Сити след този мач бе травмата на голмайстора Ерлинг Халанд, но испанецът се надява да не става дума за нещо сериозно.

„Той получи някакво изкълчване. Ще говоря с лекарите в следващите дни и ще видим какво е положението, но се надявам да не е нещо сериозно“, каза още специалистът.