Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола индикира много ясно, че остава начело на английския шампион и през следващия сезон. Пред репортери в Испания специалистът, чието име се спрягаше за вакантното треньорско кресло в Ювентус, сподели плановете си за „гражданите” през сезон 2019/2020.

Отминалата кампания се яви историческа за Манчестър Сити, който завоюва безпрецедентен както в клубната история, така и изобщо в английския футбол домашен требъл. Единственият провал, който „небесносините” претърпяха, беше в Шампионската лига, където се оказаха елиминирани от Тотнъм в ¼-финалите.

Течащите срещу клуба разследвания на ФИФА, УЕФА и ФА относно предполагаеми нарушения на Финансовия феърплей породиха слухове, че 47-годишният Гуардиола може да предпочете треньорската позиция в Ювентус. Изглежда тези слухове не биха могли да бъдат по-далеч от истината.

„Има пет много добри отбора и затова Висшата лига е толкова трудна надпревара”, заяви Гуардиола в Испания. „През следващата кампания стартираме от нулата и ще видим какво ще се случи.”

Каталунецът също така беше запитан за съперничеството си с Ливърпул, който през уикенда спечели трофея в Шампионската лига. „Имаме красиво съперничество, но не само с Юрген Клоп и Ливърпул. Барселона и Ливърпул са много добри отбори. „Червените” са шампиони на Европа и са много силни”, политично отвърна Пеп.

Още по темата:

Заподозреният от Юве за контакти с Пеп: Няма такова нещо

Шеф на Ман Сити: Слухът, че Пеп отива в Ювентус, е смешен

Гуардиола "бесен" от поредните спекулации около Юве

Манчестър Сити с 200 милиона за трансфери