Ерлинг Халанд наистина се завърна в играта на Висшата лига в събота, когато вкара важна дузпа за победата в мача срещу Фулъм, неговият 23-тия гол от началото на кампания, но му бяха дадени само 26 минути в срещата и не е взето решение, по отношение на наличността му за сблъсъка на Карабао Къп с Челси в сряда или предстоящите международни приятелски срещи с Република Ирландия и Финландия.

"Той все още не е перфектен. Ще видим утре. Важно е, че костта не е счупена. Само леко увреждане на връзките. Не е идеално в момента. Седмица, 10 дни, ще видим какво ще се случи. Ако се чувства добре, той ще играе за Норвегия, това е толкова важно за играчите", коментира Гуардиола.

Дълбочината в състава на Сити означава, че те имат достатъчно покритие за Хааланд, като Хулиан Алварес, който може да води нападението, а Гуардиола няма планове да харчи в зимния трансферен пазар, независимо какво ще се случи от този момент. Той добави, когато го попитаха за плановете за набиране на нови играчи: "Няма да подпишем с никого през януари. Имаме отбора, с който разполагаме, и сме доволни от това".