Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе запитан на прескоференция за обвиненията срещу "гражданите", които тепърва ще бъдат разследвани от независима комисия, която ще трябва да установи дали има нарушение на финансовите правила.

20 снимки

"Напълно уверен съм, че сме невинни и какво ще стане след това? Ще спрем ли сега? Откакто Абу Даби стана собственик на клуба, винаги е така. Тези 19 клуба във Висшата лига направиха прецедент. Да внимават с това, което направиха на нас. Внимавайте в бъдеще. Много клубове могат да правят предположения и много може и да бъдат обвинени, както ние сме сега. 

Манчестър Сити доказа, че е напълно невинен при онзи случай с УЕФА. Защо да мисля, че сега ще е различно? Това са просто обвинения и предположения. Никъде няма да ходя, искам да остана. Не са ме излъгали. Защо да не вярвам на моите хора? Ако сме виновни, ще отидем в по-ниска дивизия, както преди и ще повикаме Пол Диков и Майк Съмърбий", сподели Гуардиола.

"В Англия всеки е невинен, докато не бъде доказано, че е виновен. Това не се е случило... така че те не изчакаха. Но оставете ни да се защитим, ако обичате", добави мениджърът на Сити.

Испанският специалист не отдели много внимание на друго освен именно тези въпроси, свързани с обвиненията във финансови злоупотреби на "гражданите".