Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че неговият отбор не е успял да създаде достатъчно голови ситуации в мача и това е една от причините за загубата от Челси с 0:1.

„Гражданите“ отстъпиха на лондончани в мач от полуфиналите за ФА Къп и се простиха с мечтите за квадрупъл.

Gulliver/Getty Images
34 снимки

„Играхме добре последните 15 минути. Имахме проблеми да намира свободни пространства, но искам да поздравя Челси. Озовахме се в тази ситуация, но след това не създадохме положения. Допуснахме гол, а после реагирахме, особено след влизането на Фоудън и Гюндоган. Съперникът се защитаваше с осем човека и не е лесно. В подобни мачове разликата е много малка“, каза Гуардиола.

Испанецът намекна, че големият брой мачове се отразява на играчите му, които показаха признаци на умора към края и не успяха да натиснат в последните минути.

„Като цяло контролирахме мача. Не създадохме много чисти положения, но атакувахме повече. Те се защитаваха добре и са силен отбор. От осем месеца не сме почивали в средата на седмицата. Изиграхме много мачове и ще продължим. Сега ни чака Висшата лига, след това Купата на Лигата. Това е просто поредният мач“, заяви още испанецът.

Той коментира и състоянието на Кевин Де Бройне, който напусна терена с контузия в началото на второто полувреме:

„Не изглежда добре, има болки. Ще видим. Утре (б.р. - днес) ще има преглед“.