Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че е изпратил съобщение на бившия си помощник Микел Артета преди тяхната среща във Висшата лига в сряда вечер. Артета пое отбора на Арсенал в края на миналата година и  сблъсъкът им се очертава да бъде запомнящ се. 

Артета беше част от треньорския щаб на Гуардиола в последните три сезона, но реши да излезе от сянката на специалиста, за да поеме отбора, в който зъвърши футболната си кариера. 

Гуардиола сподели, че той и Артета ще споделят бутилка вино след края на мача, ако им бъде разрешено. 

"Толкова съм развълнуван да го видя, един от най-добрите хора, които някога съм срещал", заяви Гуардиола преди завръщането на Висшата лига в сряда вечер.

„За мен и за всички нас беше удоволствие да работя с него. Чувството, което имам е, че е щастлив там и върши невероятна работа. С нетърпение очаквам да го видя. Тази игра принадлежи на футболистите, те правят разликата. Той знае абсолютно всичко за нас, беше невероятно важна част от нашия успех, помогна ни да бъдем тези, които сме в момента. Радваме се, че ще се завърне тук, особено ако е щастлив там. Изпратихме му съобщение преди час и половина. Беше за виното, което ще пием след мача, ако ни позволят", сподели още с усмивка Гуардиола. 

Манчестър Сити посреща Арсенал в сряда, 17.06, от 22:15 часа. Срещата можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.