Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че Арсенал създава "нещо специално" под ръководството на бившия му асистент Микел Артета. Гуардиола вярва, че клубът може да стане претендент за титлата отново, ако бъде дадена правилната подкрепа за Артета.

"Граджаните" се изправят срещу "артилеристите" в полуфинала за ФА Къп на Уембли в събота.

"Очаквам труден, труден мач. Те [Арсенал] вече имат нещо специално, имат отборен дух, който Микел е създал", каза той.

"Виждам отстрани как празнуват голове, как се борят за всяка топка. Те започнаха да създават нещо специално за клуба. Арсенал бяха един от елитните клубове в английския футбол през последните 20, 30 години. Почти съм сигурен, че той [Артета] е подходящият човек да ги върне на мястото, на което бяха. Когато клубът го подкрепя, няма по-добър човек, който да свърши тази работа. Имам чувството, че той създава нещо уникално. Ако той може да бъде подкрепен от клуба с инвестиции и вземе играчите, от които се нуждае, те могат да бъдат претенденти за титлата през следващите години", продължи Гуардиола, който обяви, че има невероятно уважение към защитника на Арсенал Давид Луис.

"Имам невероятно уважение към него и кариерата му. Той е изключителен играч с невероятен манталитет. Смея се на всички, които го критикуват. Харесва ми, че той все още играе футбол и съм почти сигурен, че ще прави още добри изяви и грешки, но това е част от играта. Имам голямо уважение към този играч".

Гуардиола потвърди и, че Едерсон ще играе за тима на Уембли.

"Ще играе Едерсон. Клаудио е леко контузен. В последните дни не беше на пейката, защото имаше мускулни проблеми и не може да играе", каза още испанецът.