Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, отказа да отправи остри думи към съдията Саймън Хупър след равенството с Тотнъм в неделя. Двата тима направиха зрелищно 3:3, но Хупър допусна необяснима грешка в края, която ощети „гражданите“. В 93-та минута Ерлинг Халанд бе фаулиран близо до центъра на терена, но бързо се изправи и Хупър даде знак за авантаж. Норвежецът даде хубав извеждащ пас за Джак Грийлиш, който се озова зад защитата на „шпорите“ и сам срещу вратаря Викарио. В този момент все пак Хупър свири нарушението срещу Холанд и спря играта, предизвиквайки гнева на Сити.

Запитан за действията на Хупър, Гуардиола каза след мача: „Следващ въпрос. Няма да правя коментар в стил Микел Артета“.

Испанецът визираше острите думи на своя сънародник след загубата на Арсенал от Нюкасъл през октомври, когато при победния гол на „свраките“ останаха съмнения за три нарушения на играта, но в крайна сметка той бе зачетен, а Артета нарече това „позор и срам“.

Гуардиола все пак коментира инцидента в края на мача на „Етихад“: „Трудно е, когато видиш повторението. Съдията свири фал, след като вече е решил да даде авантаж. Той свири след подаването, не мога да го разбера“, каза той.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Това бе трето поредно равенство за Манчестър Сити във Висшата лига, като така за първи път от шест години шампионите нямат победа в първенството в три поредни мача.