Тимът на Арсенал продължи победния си ход в летните проверки. Тази нощ "топчиите" надвиха с 3:1 Орландо Сити в първата си контрола от турнето в САЩ. Мачът се игра на "Експлория Стейдиъм" във Флорида, като срещата започна с почти час закъснение заради гръмотевична буря.

Лондонският състав откри резултата още в 5-ата минута, когато Габриел Мартинели стреля към вратата и след рикошет топката излъга вратаря и се оплете в мрежата за 0:1. Домакините обаче успяха да изравнят в 29-ата минута чрез Факундо Торес, който финтира двама играчи на съперника и с удар по земя извън наказателното поле матира вратаря за 1:1.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

През второто полувреме обаче англичаните наложиха волята си с нови два гола. Първо в 66-ата минута Мартинели се откъсна в наказателното поле, топката му бе отнета, като дори останаха съмнения за нарушение, но такова нямаше нужда да бъде отсъдено, тъй като Еди Нкетия овладя и моментално стреля във вратата за 1:2.

В 81-вата минута Рийс Нелсън оформи крайното 1:3. Букайо Сака финтира защитник и подаде към Нелсън, който от воле засече топката в мрежата.

Това бе четвърти успех за Арсенал през лятото. Следващата проверка на тима е срещу големия съперник Челси на 24 юли.