Илия Груев прави страхотен сезон в Лийдс, след като полузащитникът се утвърди в състава на Даниел Фарке и не спира да изумява най-вече със своята работоспособност и отдаденост на терена. Именно това то направи ключова част от именития тим, който се е прицелил в директна промоция във Висшата лига.

"Когато Груев е на терена, никой не покрива повече пространство от него. Той е винаги солиден, може да му се има доверие и има невероятна работна етика. От първия ден тук той е много земен, здраво стъпил на земята и работи здраво. Той е един от най-големите професионалисти, с които съм работил в кариерата ми", заяви треньорът на Лийдс Даниел Фарке.

Малко след това официалният профил на йоркшърци излезе с публикация за българина като отгоре написа "Машина", показвайки колко високо ценят неговото представяне. В двубоя срещу срещу Норич, спечелен от Лийдс с 0:1, полузащитникът направи 58 от 61 успешни подавания, като 29 от тях бяха в предни позиции. Той се отчете и със 7 отнети топки, както и с 4 спечелени двубоя.

Това е ново признание за българина, който е един от най-силно играещите родни футболисти извън страната. Груев е само на 23 гозини, като бъдещето е пред него и със сигурност има потенциала да бъде основна част от отбори в топ 5 първенствата в Европа.