Привърженик на Нюкасъл Юнайтед е обвинен от полицията, след като се подигра с въздушната катастрофа в Мюнхен с видео в социалните мрежи.

Полицията на Нортумбрия съобщи, че 41-годишен мъж от Норт Шийлдс е обвинен в нарушение на обществения ред, след като се твърди, че е направил коментарите след успеха на отбора му срещу Манчестър Сити за Карабао къп в сряда. Така той трябва да се явни пред магистратския съд в Нюкасъл на 18-и октомври, но дотогава е свободен под гаранция при определени условия. На обвиняемия е наложена забрана да посещава домакинските мачове на „свраките“.

„Първо и най-важно желая да подчертая, че този тип поведение няма абсолютно никакво място в нашето общество и ние предприемаме всички сили на закона много сериозно“, каза началникът на полицията Роб Босън.

Седем футболисти на Манчестър Юнайтед намират смъртта си, а още 21 други почиват по време на самолетна катастрофа през 1958-а година, когато „бебетата на Мат Бъзби“ се прибират от мач в Белград след кацане в Мюнхен. Трагедията става след опита за потегляне от германския град.