Нападателят на английския футболен клуб Брентфорд - Айвън Тони, е обиждан на расистка основа в социалните мрежи, след като се разписа за крайното 1:1 при гостуването на лидера във Висшата лига Арсенал в събота.

Тони, който вкара с глава в 74-ата минута на "Емиратс", беше обект на подобни нападки и по-рано през сезона през октомври след успеха с 2:0 над Брайтън за първенство.

"Веднага след мача на Брентфорд срещу Арсенал Айвън Тони е получил множество обидни расистки съобщения в акаунта си в Инстаграм. Възмутени сме и сме тъжни, че Айвън ще трябва отново да се изправя срещу подобно нещо", коментираха от управата на Брентфорд.

БГНЕС
31 снимки

От Арсенал съобщиха, че ще работят с колегите си от Брентфорд, за да идентифицират замесените.

"Заставаме зад Айвън Тони. В Арсенал осъждаме всички форми на дискриминация и имаме нулева толерантност към подобно отношение. Ще вземем всички необходими мерки, за да идентифицираме всеки, които е изпращал такива отвратителни съобщения", заявиха от лондонския клуб.

Изравнителният гол на Тони беше потвърден след дълга проверка със системата за видеоповторения (ВАР), но мениджърът на столичани Микел Артета след мача беше категоричен, че попадението е трябвало да бъде отменено заради засада.

В последствие от управата на съдийската комисия обявиха, че решението на арбитрите на двубоя да зачетат гола на Тони не е било правилно и е една от двете "сериозни грешки" на реферите по време на срещите през уикенда.

 

БТА / Автор: Димитър Вельов