Футболистът на Манчестър Юнайтед е задържан под стража, след като се яви в Магистратския съд на Манчестър за опит за изнасилване, контролирано поведение и физическо насилие. 21-годишният нападател първоначално бе задържан през януари по обвинения във връзка с млада жена, след като се появиха кадри и видеоклипове в онлайн пространството. Оттогава той бе под гаранция, но бе арестуван в събота за нарушаването й.

В рамките на часове след появата на обвиненията в началото на годината Грийнууд, който има един мач за националния отбор на Англия, бе наказан да не играе и да не тренира с Юнайтед. Футболистът ще прекара над месец под стража, след като съдия реши да не го пуска под гаранция. Той ще се яви пред съда Манчестър Минсхъл Стрийт Краун на 21 ноември. Облечен със сиво горнище с качулка и сиво долнище за джогинг, Грийнууд потвърди само името, датата на раждане и адреса си в съда днес.

Продукт на школата на „червените дяволи“, той има 129 мача за клуба, в които е реализирал 35 гола. Той подписа нов договор с тима през февруари 2021, който го задържа на „Олд Трафорд“ най-рано до 2025 година. Грийнууд дебютира за националния отбор на Англия срещу Исландия през септември 2020, но той и полузащитникът на Манчестър Сити Фил Фодън бяха изпратени обратно по домовете след нарушение на коронавирусните протоколи.

Найк преустанови и след това прекрати спонсорския си договор с Грийнууд, докато Електроник Артс потвърди премахването му от активните състави на играта си ФИФА 22, след като обвиненията излязоха наяве.