Джак Грийлиш призна, че трябва да действа „по-егоистично“ на терена, ако иска да прибави към головете и асистенциите си с екипа на Манчестър Сити.

26-годишният футболист парафира договор с „гражданите“ миналото лято, пристигайки за сумата от 100 млн. паунда, но има едва два гола и две асистенции до тук през сезона във Висшата лига. Полузащитникът е и обект на ротации, стартирайки като титуляр в едва девет от двубоите на Сити за първенство от октомври насам.

„Стрелям по-малко от всеки друг. Не съм дори сигурен защо се получава така. Когато вкарам на тренировка, съотборниците ме питат „защо не стреляш повече?“. Вероятно трябва да започна да играя по-егоистично. Но, както вече съм казвал преди, не се причислявам към този тип играчи. Ако някой е в по-добра позиция, ще му подам. Всъщност, обожавам чувството да направя асистенция – когато футболистите идват при теб и ти благодарят за подаването. Страхотно е. Отбелязването на гол е най-хубавото чувство във футбола, но просто обожавам да асистирам“, каза крилото на шампионите.