Английският полузащитник Джак Грийлиш бе обвинен за четвърти път в нарушение на пътя. 25-годишният плеймейкър на Астън Вила е обвинен в непредпазливо каране близо до тренировъчното игрище на клуба през октомври.

Полицията бе разкрила през юни, че Грийлиш е бил обвинен в три нарушения, включително това, че не е спрял на мястото на инцидент, свързан с друг инцидент по време на първото извънредно положение заради пандемията от коронавирус на 29 март. Той трябва да се яви в съда в Бирмингам във вторник.

Съдебните документи, които излязоха преди изслушването показват, че Грийлиш е обвинен и в невнимателно шофиране на 18 октомври тази година. Това бе в деня, в който Вила надвиха Лестър с 1:0, а полузащитникът бе избран за Играч на мача. Грийлиш, който прикова вниманието в първия си старт за Англия при загубата от Белгия по-рано този месец, разкри, че е „дълбоко унизен“ след инцидента през март.

Във видеосъобщението, публикувано на 30 март в Туитър, капитанът на Вила сподели, че „глупаво се е съгласил“ да отиде до къщата на свой приятел по време на карантината. По-малко от 24 часа преди инцидента, той публикува видео, в което призова хората да останат по домовете си и да пазят Националните здравни служби (НХС) и да спасяват по този начин човешки животи.