Джак Грийлиш вдъхнови Англия, появявайки се като резерва при равенството 1:1 в гостуването на Германия в мач от Лигата на нациите. 26-годишният футболист обаче така и не успява да покаже същите игри в Манчестър Сити. Пред "Телеграф" той обясни причината за разликата в представянето си.
 
„Наистина чувствам, че играя с повече свобода в националния отбор. Надявам се да мога да го прехвърля и в мачовете на Сити, за да продължа да напредвам. Пеп Гуардиола и Гарет Саутгейт са много различни мениджъри, така че е наистина трудно. С Пеп всичко е програмирано. Но при положение, че той е толкова успешен, няма място за оплаквания. В същото време Гарет Саутгейт често ми казва: „Ако чувстваш, че трябва да отидеш на другия фланг - направи го", разкри Грийлиш.
 
Впечатляващият му принос за точката срещу Германия отново разпали дебата дали той трябва по-често да бъде титуляр за Англия. Атакуващият футболист има 22 мача за "трите лъва", но е започвал в стартовия състав едва в половината от тях. 
 
„Има толкова много талантливи играчи в тази съблекалня, особено на моята позиция. Дори и играчите, които не са в отбора. Като Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, дори Фил Фодън. Има толкова много таланти -  Букайо Сака, който имаше брилянтен сезон, Джаред Боуен, Рахийм Стърлинг", добави Грийлиш.