Английският футболен мениджър Греъм Потър помоли феновете на Брайтън за прошка след като той напусна клуба, за да оглави Челси. 47-годишният Потър подписа петгодишен договор с отбора от „Стамфорд Бридж“ в четвъртък, наследявайки германеца Томас Тухел, който бе уволнен по-рано през седмицата.

В отворено писмо до феновете, публикувано от официалния сайт на Брайтън, Греъм Потър заяви, че ще помни и цени трите прекрасни години в Брайтън, като приема, че някои запалянковци няма да могат да му простят.

„Това бяха прекрасни три години в клуба, който промени живота ми и искам да кажа довиждане на всички вас, които направихте този период от кариерата ми толкова специален. Разделям се с един чудесен клуб, който винаги ще означава много за мен и моето семейство. Разбирам, че за някои такава внезапна промяна във футбола може да е трудна за приемане. Може да не убедя всички вас за ми простите за заминаването, но бих искал поне да използвам възможността да ви благодаря“, написа Потър.

Специалистът изведе Брайтън до деветото място във Висшата лига през миналия сезон – най-доброто класиране на отбора, а към момента тимът е четвърти във временното подреждане в Англия.

Греъм Потър заяви още, че футболистите са надхвърлили себе си и се обърна директно към привържениците с думите: „Надявам се ще разберете, че този етап от кариерата ми, почувствах, че трябва да се възползвам от появилата се възможност.“

„Благодаря на президента Тони Блум, изпълнителния директор Пол Барбър и всички от ръководството за шанса, който получих преди три години и подкрепата, която имах“, добави Потър.

„На моя наследник ще кажа само – поздравления, защото ще работи в един страхотен клуб с фантастичен състав, подкрепян от чудесно ръководство“, заяви Потър.